Groove Hunter

Esmeralda Gillian

Esmeralda Gillian
Esmeralda Gillian Groove Hunter Entertainment

Het verhaal van singer-songwriter Esmeralda Gillian leest als een goed geschreven roman. Geboren als zevende kind uit een zeer muzikale familie in Eindhoven, met ouders die net na de Tweede Wereldoorlog emigreerden uit Indonesië. Muziek was altijd al een rode draad in hun gezin, vrijwel elke zondag werd er wel gerepeteerd door de ouders, broers en zussen, familie en bevriende muzikanten. Sarah Vaughan, Ella Fitzgerald, en Frank Sinatra waren de favorieten thuis en laat dat een fantastische basis geweest zijn voor de muziek die ze nu zelf maakt.

Na jaren werken voor andere artiesten (talloze coverbandjes, studiowerk voor beide broers, backing vocals tijdens optredens van haar ouders,…) besloot ze pas in 2020 met eigen songs aan de slag te gaan. Jammer genoeg was de aanzet het plotse overlijden van haar broer. Maar wat een kracht heeft haar dat gegeven.

Nu, 4 jaar later, is Esmeralda uitgegroeid tot volwaardige songwriter, die met haar ongelooflijke stem jazz en soul nummers brengt alsof Whitney Houston herrezen is. Met coaching van Ben van Essen, schreef en producete Esmeralda zelf dit jaar haar eerste album ‘Not Your Story’. Puur, eerlijk en authentiek.

Nee het is niet ons verhaal, maar dat van haar. En, dat verhaal is nog lang niet uitgezongen. Voor haar broer zet ze de ‘legacy’ verder. Muziek is voor haar geen droom, geen doel, maar een missie. Om het met haar eigen woorden te zeggen:

“This is Esmeralda Gillian, my journey, my path, my destiny”

Esmeralda Gillian Groove Hunter Entertainment
Esmeralda Gillian Groove Hunter Entertainment